Een heerlijk vegetarisch hapje
Hartige bladerdeegflappen met pompoen.
Bladerdeegflappen met pompoen is een goed alternatief voor wat variatie, wat lekkers, wat gezonds en wat vegetarisch is. Maar hoe maak je ze?
Ingrediënten en bereidingswijze
Het is heel simpel om te maken als je deze stappen volgt. Je hebt 200 gram pompoen, 1 rode ui, olijfolie, paar takjes salie, 80 gram geitenkaas, 8 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 15 gram sesamzaad, peper en zout nodig.
Snijd als eerste de 200 gram pompoen in kleine blokjes en snijd de rode ui in halveringen. Leg dit vervolgens op een bakplaat en giet er een beetje olijfolie over en strooi wat peper en zout eroverheen. Voeg wat takjes salie toe en doe het daarna in de oven voor 20 minuten op 200 graden Celsius (hete lucht). Klop vervolgens het eitje en smeer de randen van de plakjes bladerdeeg met het ei. Verdeel een beetje pompoen mengsel over het bladerdeeg, en strooi wat geitenkaas overheen. Plak vervolgens het bladerdeeg dicht in de vorm van een driehoek, en druk de rand aan met een vork. Smeer daarna de bladerdeegflappen in met ei en strooi er wat sesamzaad overheen. Als laatste bak je de hartige bladerdeegflappen goudbruin in de oven op 200 graden Celsius (hete lucht) in 20 minuten.
Haal de bladerdeegflappen daarna uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en tast toe!