Tips voor het starten van een composthoop thuis

Tips voor het starten van een composthoop thuis

Ben je nieuw in composteren? Als dat zo is, vraag je je waarschijnlijk af hoe je compost voor tuinen kunt beginnen. Geen probleem. Dit artikel helpt met eenvoudige instructies voor het starten van een composthoop.

Het starten van een composthoop vereist een paar eenvoudige stappen: de composthoop maken, organische materialen toevoegen en de compost zo nodig water geven en keren.

Een van de belangrijkste factoren voor het starten van een composthoop is de locatie. Kies een open, vlak gebied met een goede afwatering. Ideaal is ook een plek met gedeeltelijke zon of schaduw. Grootte De aanbevolen grootte voor een composthoop is over het algemeen niet kleiner dan 1 meter hoog en breed en niet groter dan 1,5 meter.

Veel organische materialen kunnen worden gecomposteerd, maar er zijn enkele items die je uit de composthoop moet houden. Deze omvatten: Vlees-, zuivel-, vet- of olieproducten. De belangrijkste materialen voor compostering zijn stikstof/groenten en carbon/bruin. Bij het starten van een composthoop, is de aanbevolen praktijk om deze groene en bruine kleuren in lagen te leggen of af te wisselen, op dezelfde manier als bij het maken van lasagne.

Als de stapel te nat wordt, kun je hem vaker omdraaien om hem te drogen. Met behulp van deze eenvoudige instructies voor composteren, ben je goed op weg om de ideale compost voor jouw tuin te maken.Onze Ambassadeurs