Ventilatie in schoolgebouwen in Hoorn

Ventilatie in schoolgebouwen in Hoorn

Sinds 14 februari 2021 zijn de twee lokale partijen VOC Hoorn en Hoorns Onafhankelijke Partij samen verder gegaan onder de naam ÉÉNHOORN.

Fantastische gedachte, zeker als men kijkt naar de site waar te lezen staat dat men één sterke partij wil voor Hoorn, die het beste wil voor de inwoners van Hoorn. 

Vragen

Namens ÉÉNHOORN heeft Aart Ruppert vragen gesteld aan het college over de ventilatie in en van schoolgebouwen in Hoorn. Daar gaat het nu om. Op 7 en 14 augustus 2020 zijn reeds vragen gesteld en op 4 maart 2021 zijn vervolgvragen gesteld. 

De fractie heeft al drie keer eerder haar zorgen geuit over de bestendigheid van de schoolgebouwen in Hoorn. Bestendig tegen het SARS-CoV-2 virus (Corona). Hierbij gaat dus duidelijk om het binnenklimaat. De vraag is nu of er al een keer antwoorden zijn ontvangen. 
Ondertussen heeft het kabinet - natuurlijk - basisregels opgesteld om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. 

Deze regels zijn: Was vaak en goed de handen; houd 1,5 meter afstand; blijf thuis bij klachten en laat je direct testen; zorg voor voldoende frisse lucht. Allemaal zaken die we in de gaten moeten houden. 

Vraagtekens

Maar zijn wel alle vragen gesteld door de politiek? De berichten die vaak voorbij komen, kunnen elkaar tegenspreken. Zo was laatst weer te horen op tv, dat studenten die ziek zijn, mogelijk besmet zijn met het SARS-CoV-2 virus, toch naar school gaan. Als men dit doet, wat hebben dan de basisregels nog te doen, als men zich al niet houdt aan een van deze regels. 

Daarnaast lijkt het er steeds meer op dat de vaccins niet voor 100 procent beschermen. Zeker niet tegen de Delta-variant en de nieuwe varianten die nog gaan komen. Het lijkt er op dat bij 15 procent de prikken niet werken. Daarnaast zijn er dan ook nog mensen die zich niet laten vaccineren. Dus een complete immuniteit zal Nederland nooit halen. 

Daarbij kan het dus ook nog voorkomen dat men als men compleet gevaccineerd is, toch het virus kan oplopen en kan doorgeven. Tenslotte zijn er proefpersonen ontdekt, waarbij het virus geen antistoffen aanmaakt. 
We blijven met vraagtekens zitten, daarom is meer onderzoek nodig en wel zo snel mogelijk. Daarnaast is het verstandig om er achter te komen hoe het zit met die vaccins. 

Onze Ambassadeurs