Kip met broccoli crème
Ingrediënten voor 3 personen:
- 3 kipfilets;
- 400 gram broccoli;
- Half bakje zuivelspread bieslook light;
- Knoflook poeder;
- Zout en peper;
- 100 gram geraspte kaas;
- Paprikapoeder;
- Paneermeel gemaakt van 2 volkoren beschuiten;
- 1 ei;
- 3 eetlepels patentbloem.
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden voor. Kook de broccoli beetgaar. Schep daarna de broccoli in een schaal en voeg daarbij de zuivelspread, knoflookpoeder, zout, peper en geraspte kaas. Meng dit goed door elkaar. Pak 3 diepe borden, in 1 bord een ei even opkloppen, de paneermeel in het 2e bord en bloem met paprikapoeder in het derde bordje. Snijd de kipfilet door de helft, maar niet helemaal. Leg de kipfilet met de nog dichte kant op een stuk bakpapier en maak hem open. Schep er wat van de broccoli mengsel in. Maak het kipfilet dicht met prikkertjes. Pak de kipfilet op en schuif de bodem en zijkanten door de bloem. Daarna door het eigeel en als laatste door de paneermeel, leg de kipfilet op het bakpapier en doe hetzelfde met de andere 2 kipfilets. Dan 25 minuten in de oven.
Recept aardappeltjes in de oven.
Aardappels in stukjes snijden, even 4 minuten voorkoken. Even uit laten lekken en in een schaal doen. Hier overheen wat paprikapoeder, milde olijfolie, kerriepoeder, knoflookpoeder en rozemarijn of kruiden naar eigen keuze, even goed mengen met elkaar. Schep de aardappels naast de kipfilets en schuif samen in de oven voor 25 minuten.