Heerlijk je eigen spinaziegratin maken

Geschreven door Redactie
Heerlijk je eigen spinaziegratin maken

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram diepvriesspinazie;
  • 50 gram pijnboompitten;
  • 4 eieren;
  • 100 ml halfvolle melk;
  • 80 gram hüttenkäse;
  • Nootmuskaat;
  • 2 eetlepels geraspte jong of belegen 30+ kaas;
  • 600 gram aardappels;
  • Scheutje halfvolle melk;
  • 1 theelepel komijn;
  • Zout en peper.

Bereiding:

Warm de oven voor op 200° C. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, voeg na het afgieten de komijn, de melk en de zout en peper naar smaak toe en stamp de aardappels fijn tot er een puree ontstaat, zet daarna even aan de kant.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de melk, de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel. Doe de massa in een grote ovenschaal. Schep hier overheen de aardappelpuree en verdeel het gelijkmatig. Strooi als laatste de kaas erover en laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar worden.

Bestrooi de gratin met de pijnboompitten en eet smakelijk!






Onze Ambassadeurs