Basisscholen in Hoorn openen nu bibliotheken

Geschreven door Redactie

Er werden in Hoorn de deuren van twee nieuwe bibliotheken geopend door Samir Bashara.

De openbare plek op de scholen moet ervoor gaan zorgen dat leerlingen sneller boeken gaan lezen, want uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder aan het lezen zijn en daardoor een leesachterstand krijgen.

De leerlingen uit groep acht kunnen boeken krijgen die ze vervolgens weer in moeten leveren. "De kinderen zijn dus ook de bibliothecaris van de bieb", zegt Visser. "Wij denken dat kinderen elkaar het beste stimuleren en daarom hebben we hiervoor gekozen." De kinderen mogen één boek per keer lenen om mee naar huis te nemen om zo ook thuis te kunnen werken aan het lezen en het begrijpen van de taal.

"En dat is iets dat voor veel gezinnen niet vanzelfsprekend is", aldus wethouder Samir Bashara. "De bibliotheek de school in brengen is dé manier om het voor kinderen laagdrempeliger te maken om ook daadwerkelijk te gaan lezen."

"Ik vind het wel cool dat ik de boeken mag scannen", vertelt een leerling van basisschool Universum. "Ik voel mij namelijk wel speciaal als ik dat doen!"
Onze Ambassadeurs