Moet Hoorn verder gaan met de stadsgesprekken?

Geschreven door Redactie

'Meer doen, minder praten'

Marieke Rijk bekijkt het ook op die manier: "Het onderzoeksbureau heeft goed werk gedaan, maar wij vinden dat Hoorn de gesprekken meer 'eigen' moet maken. En wat door corona niet kon: er moeten gesprekken in de wijken gaan plaatsvinden". Zij ziet daarin een belangrijke rol weggezet voor maatschappelijke organisaties.

Eénhoorn voelt weinig voor nog een nieuw seizoen stadsgesprekken en kiest liever voor een handige aanpak. Het bereik van de stadsgesprekken laat volgens hen te wensen over en de inhoud gaat teveel over alledaagsheden. Breuker zegt: "Het gepraat kennen we, we moeten meer doen. Als we het hebben over inclusie, gaan we voorbij aan een belangrijk grond van uitsluiting, namelijk armoede. In Hoorn zien we dat door de opbouw van bepaalde wijken, armoede zich concentreert, dat moet worden aangepakt."Onze Ambassadeurs