Zo maak je de perfecte spruiten

Geschreven door Redactie

Veel mensen vinden spruitjes niet zo lekker.

Bij sommige mensen ligt dat gewoon aan de smaak. Maar wist je dat het goed koken van spruitjes een essentieel onderdeel is voor de smaak van de spruitjes?

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een halve theelepel zout aan de kook. Snijd ondertussen de harde uiteinden van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien.

Doe de spruitjes in een vergiet en spoel deze af onder koud stromend water. Zodra het water kookt, voeg je de spruitjes toe. Kook de spruitjes ongeveer 6 minuten om deze beetgaar te maken en 9 minuten als je de spruitjes zacht wil hebben.

Met een vork kun je de gaarheid van de spruitjes controleren. Als je de vork met niet al te veel moeite erin kan prikken dan zijn ze gaar. Giet de spruitjes af en spoel de spruitjes onder koud stromend water zodat ze niet doorgaren.Onze Ambassadeurs