Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Geschreven door Redactie
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Wil je een keer door de tijd reizen en een rit maken in een stoomtram?

Luister naar het gefluit van de locomotief en kijk hoe de stoker kolen op het vuur gooit. Maak een spannende tijdreis met Bello of een van de andere stoomlocomotieven. Na afloop kun je ook een boottocht maken op het IJsselmeer en deze tocht combineren met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum.

Mode reizen

Vroeger waren mensen niet zo gehaast, maar genoten ze van de reis met de stoomtram. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is een teakhouten rijtuig met een historie van meer dan 100 jaar zijn. Zoals altijd weer stijlvol ingericht! Je reist zoals vroeger door het Westfriese platteland en proeft de sfeer van die tijd weer. Ook is het leuk om met collega’s en familie in de museumstoomtram te rijden.

Stoomsafari voor kinderen

Voor kinderen is het rijden met de museumstoomtram een indrukwekkende ervaring. Steam Safari maakt het interessanter. Bezoekers kunnen vooraf een gratis Stoomtram Courant krijgen, met informatie over locomotieven, stations en auto’s. Wie lost de Spoortocht op? Je maakt kans op grote prijzen! Kinderen kunnen ook helpen als bagagedrager, chauffeur, conducteur of stationschef tijdens de reis.




Onze Ambassadeurs