3 november inloopmoment voor vragen over omgevingsvisie

3 november inloopmoment voor vragen over omgevingsvisie

In de concept omgevingsvisie staan keuzes die we vandaag moeten maken, om ook in de toekomst een sterke, gezonde en levendige stad te zijn.

Op woensdag 3 november is het eerste inloopmoment waar u vragen kunt stellen over de visie.

Een luchtfoto van Hoorn Foto: The Flying Dutchmen

Tot en met zondag 28 november kan iedereen reageren op de concept omgevingsvisie voor Hoorn. Hierin staan de keuzes die we vandaag moeten maken, om ook in de toekomst een sterke, gezonde en levendige stad te zijn. Heeft u vragen over de visie? Of wilt u meer informatie over het geven van een reactie? Kom dan op woensdagavond 3 november tussen 19.00 tot 21.00 uur naar het inloopmoment in de raadszaal van het stadhuis. Op 16 november is er van 13.00 tot 15.00 uur een inloopmoment in het stadhuis.

In de concept omgevingsvisie maken we keuzes over de toekomst van onze omgeving. Om ook in de toekomst een gezonde en levendige stad te kunnen zijn, met voldoende voorzieningen en werkgelegenheid, moeten veel nieuwe woningen worden gebouwd. Veel van deze nieuwe woningen zullen worden gebouwd in de directe omgeving van de binnenstad, het ziekenhuis en de beide stations.

Aantrekkelijk voor zowel jong als oud

Wonen dichtbij zorg, openbaar vervoer en de binnenstad is aantrekkelijk voor zowel jong als oud. Er is gezocht naar een manier om als stad verantwoord te groeien. Dat wil zeggen: wel meer woningen, werkgelegenheid en voorzieningen, maar met behoud (en waar mogelijk versterking) van bestaande kwaliteiten. Dus: voldoende groen en water, ruimte om op een goede manier om te gaan met klimaatverandering en duurzaamheid, een goede openbare ruimte die uitnodigt tot beweging en ontmoeting.

Uitgebreid proces

De concept omgevingsvisie is het resultaat van een uitgebreid proces met inbreng van de gemeente, de raad, inwoners, ondernemers, lokale en regionale (keten) partners en maatschappelijke organisaties van Hoorn. Het is nu nog een conceptversie waarop iedereen kan reageren. Naar verwachting in februari 2022 neemt de gemeenteraad het besluit over de definitieve versie.

Visie bekijken

De concept omgevingsvisie staat op de pagina Toekomst Hoorn en op de website Ruimtelijke Plannen. Op de pagina Toekomst Hoorn vindt u ook een samenvatting van de visie. De concept omgevingsvisie is nog op papier in te zien tot en met vrijdag 26 november in het stadhuis.

Reageren op de visie

Iedereen kan een reactie (zienswijze) geven op de concept omgevingsvisie. Dit kan nog tot en met 28 november op de volgende manieren:

  • via het reactieformulier op de pagina Toekomst Hoorn.
  • door het sturen van een e-mail naar toekomsthoorn@hoorn.nl met als onderwerp ‘reactie concept omgevingsvisie’.
  • door het sturen van een brief naar gemeente Hoorn, postbus 603, 1620 AR Hoorn. Schrijf op de envelop: ‘reactie concept omgevingsvisie’.
  • voor een mondelinge reactie kunt u bellen voor het maken van een afspraak. Het telefoonnummer is 0229 25 22 00.








Onze Ambassadeurs