Weetjes over het Internationaal ruimtestation (ISS)

Geschreven door Redactie

Een paar dingen die je nog niet wist van het ISS

Je kunt het internationale ruimtestation met je blote ogen zien

Het internationale ruimtestation is geen verre planeet of verre ster, je kunt het alleen met een telescoop zien. Als je weet waar en wanneer je moet kijken, is het heel goed mogelijk om het ruimtestation met het blote oog te zien. Er zijn ook enkele websites en apps die u kunnen helpen het ruimtestation te ontdekken. Het internationale ruimtestation is het derde helderste hemellichaam aan de nachtelijke hemel, de tweede alleen voor Venus en de maan. Het ziet eruit als een lichtvlek die wordt uitgestraald door een vliegtuig, het beweegt heel snel en heel hoog in de lucht.

Wifi in de ruimte

En ja hoor, Facebook en Twitter zijn zelfs het internationale ruimtestation binnengedrongen. Astronauten hebben allemaal een laptop en kunnen internetten. Ze plaatsen berichten op sociale media. De eerste tweet vanuit de ruimte kwam echter van de spaceshuttle in plaats van het internationale ruimtestation. Astronaut Mike Massimino (Mike Massimino) bracht in 2009 het eerste "ruimtebericht" op Twitter uit.

Je wordt niet zo snel oud op het internationale ruimtestation

Het personeel van het internationale ruimtestation is niet zo oud als de mensen op aarde. Dit is het resultaat van het extreem snelle zoomen in de ruimte van het International Space Station. Volgens de relativiteitstheorie van Albert Einstein loopt de klok in het internationale ruimtestation (iets) langzamer dan de klok op aarde. Dit komt simpelweg omdat de snelheid van het ruimtestation 28.000 kilometer per uur is. Naar het International Space Station gaan voor een verjongingsbehandeling? Dat heeft niet veel zin. Je moet 6 maanden in het internationale ruimtestation blijven om... 0,005 seconden jonger te zijn dan een mens op aarde.


Onze Ambassadeurs