10 reden om vooral te blijven lachen

Geschreven door Redactie
10 reden om vooral te blijven lachen

Werkzaamheden kunnen bij sommigen stress veroorzaken en het is algemeen bekend dat je daar nou niet bepaald beter door gaat presteren.

Dus stress moet zoveel mogelijk vermeden worden en laat je daar met lachen nou een mooi begin mee kunnen maken! Met deze redenen ga je hopelijk zelf inzien waarom het zo belangrijk is om te lachen en word jij die lachebek waar iedereen mee om wil gaan.

Lachen als ware workout

Wist je dat wanneer je lacht er 17 spieren in jouw lichaam worden aangespannen? Behalve de spieren in je gezicht, is jouw lach door je hele lichaam te voelen. Tijdens het lachen span je je buik,- rug-, been en ademhalingsspieren aan. Vandaar dat je soms zelfs buikpijn kunt krijgen van het lachen! Een leuk extra weetje is dat 100 keer lachen te vergelijken is met vijftien(!) minuten fietsen!

Je wordt knapper als je lacht

Bij het lachen worden je kaakspieren getraind. Dit zorgt ervoor dat die onderkin minder gaat hangen, daar word je toch blij van! Verder krijg je een stralendere huid doordat lachen de doorbloeding stimuleert.

Lachen maakt echt gelukkig

Ons lichaam heeft de gave om bepaalde stoffen aan te maken, dit zijn reacties op dingen die wij doen. Wanneer je lacht wordt er o.a. serotonine, dopamine en endorfine aangemaakt. Dit zijn natuurlijke antidepressiva en zorgen dat je je gelukkiger voelt.

Vrouwen lachen meer dan mannen

Een groepje vrouwen op een terras schiet regelmatig in een giechelbui. Na het giechelen komt vaak een fase van onophoudelijk lachen met verlopen make-up tot gevolg. Geen nood, tranen over je wangen van het lachen is het waard! En wanneer je je druk maakt wat anderen ervan vinden… geef ze een mooie glimlach en de kans is groot dat ze met je meelachen. Wist je trouwens dat vrouwen vaker naar mannen schijnen te lachen dan andersom? Dit moet toch gelijk getrokken worden?

Van lachen word je ZEN

Een goede lachbui verlaagt jouw natuurlijke stresshormoon, cortisol en adrenaline. Hierdoor word je helemaal rustig. Je ziet wel eens dat iemand in de stress ineens begint te lachen, dit is een natuurlijke reactie van het lichaam om de stress zo snel mogelijk te verlagen.

Kinderen lachen gemiddeld 400 keer per dag

Kinderen van 5 en 6 jaar lachen het meest, zo’n 400 keer per dag. Op deze leeftijd moeten ze alles nog ontdekken en is alles nieuw, interessant of ongelofelijk grappig. Kennelijk neemt dit af wanneer we ouder worden, jammer!

Blijf gezond door te lachen

Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen jouw lichaam gezond maakt. Zodra je lacht wordt namelijk je immuunsysteem gestimuleerd waardoor er witte bloedlichaampjes worden geactiveerd. Deze lichaampjes bestrijden parasieten, virussen en bacteriën.

Goed voor je geheugen

Een goede lachbui maakt het makkelijker om dingen te herinneren. De situaties waarin je flink gelachen hebt kun je waarschijnlijk gemakkelijk naar voren halen, het is een fijne herinnering. Zorg dus dat je belangrijke dingen met een flinke lach in je geheugen prent.

Volwassenen lachen gemiddeld 20 keer per dag

Wat?!? Op vijfjarige leeftijd lachen we zo’n 400 keer per dag en eenmaal volwassen gaan we naar nog geen 5 procent? Misschien gaan we het leven wel te serieus nemen zodra we ons als volwassenen gaan gedragen. Het is misschien een goed idee om hier mee te stoppen!

Je bent leuker als je lacht

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste, je bent echt veel leuker als je lacht. Iemand die lacht heeft een positieve uitstraling, mensen willen graag bij je in de buurt zijn. Je maakt gemakkelijker vrienden en creëert daarmee een goed netwerk om je heen. Dit netwerk kan je inschakelen wanneer je hulp nodig hebt, wat weer voorkomt dat je te veel stress krijgt. Lachen helpt dus niet alleen direct, maar ook indirect om de stress te verminderen


Onze Ambassadeurs