De kaas- en broodmoord

Geschreven door Redactie
De kaas- en broodmoord

De Kaas- en Broodmoorden is een muzikaal radiodrama en podcast over de beruchte Nederlandse boerenopstand in de late middeleeuwen


Theater Kwezel maakt een hoorspel over dit boerenprotest gecombineerd met nieuwe uitvoeringen van middeleeuwse muziek. Dit verhaal is in twee delen te beluisteren. Deel drie van de serie is een verdiepende podcast waarin regisseur Marius Bruijn samen met kenners van het onderwerp de historische plaatsen bezoekt die een rol spelen in het verhaal. Wat is er nu nog te zien en te bezichtigen?

Het Kwezel Theater maakte een radiodrama over dit boerenprotest en combineerde nieuwe voorstellingen met middeleeuwse muziek. Dit verhaal kan in twee delen worden verdeeld. Het derde deel van de serie is een verdiepende podcast waarin regisseur Marius Bruijn en experts ter zake historische locaties bezochten die een rol speelden in het verhaal. Wat is er nog meer te zien en te bezoeken?

De productie was oorspronkelijk bedoeld als live optreden, maar werd vanwege maatregelen tegen covid-19 herhaaldelijk uitgesteld. Nu is dit werk een serie van drie podcasts geworden. Het project is een samenwerking tussen professionele acteurs, musici, ontwerpers en amateurzangers, daarnaast zijn er enkele amateuracteurs uit Twisk en Hoorn als speciale gasten. Het is het werk van Kwezel Theater en Irrational Library Productions, met dank aan het Noord-Hollands Archief en Westfries Museum.

Je kan deze podcast beluisteren via : https://www.kwezel.nl/luister-de-kaas-en-broodmoord/ 



Onze Ambassadeurs