Kinderen zamelen lege flessen in voor KiKa

Geschreven door Redactie
Kinderen zamelen lege flessen in voor KiKa

De afgelopen weken stonden voor Abel, Lieve, Finn, Noa, Sil, Rani, Guus, Isa, Valentijn en Floris in het teken van héél veel lege flessen.

Nu nog steeds zijn ze druk aan het inzamelen. Alles voor het goede doel, namelijk Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Met z’n tienen hopen ze woensdag 8 december een mooi bedrag te kunnen doneren. Deze actie organiseren ze niet alleen voor het goede doel, het is voor de kinderen ook een manier om hun vriendinnetje Elana te herdenken. Zij was nog maar negen jaar toen ze vorig jaar aan een hersentumor deze wereld verliet. “We doen dit dus ter nagedachtenis aan haar”.

“Elana was heel lief en zorgzaam”, vertelt Noa. “Ze was ook heel stoer en klaagde nooit”, vult Lieve aan. “Ze dacht juist altijd aan een ander.” De meiden zien Elana als een voorbeeld. Ze vertellen dat Elana zelf langs de deuren ging om geld in te zamelen voor KiKa, terwijl ze zelf toen al ziek was. “Ze wilde andere kinderen helpen die ook kanker hebben. Elana kan het nu niet meer doen en daarom doen wij het nu voor haar”, legt Isa uit. “Helaas is Elana overleden, maar we hopen met deze actie wel andere kinderen te kunnen helpen. Wat ons is overkomen, is natuurlijk niet leuk en heel verdrietig. We willen niet dat andere kinderen dit ook overkomt."



Onze Ambassadeurs