Maak je eigen appelbeignets
Lekker voor tijdens Oud & Nieuw!
Hieronder een heerlijk recept voor appelbeignets. Dit is een uitstekend gerecht voor Oud & Nieuw.
Ingrediënten:
- 125 gr zelfrijzend bakmeel;
- 1 ei;
- snuf kaneel;
- ongeveer 3 appels;
- 150 ml melk;
- 50 gram suiker;
- 1 theelepel kaneel.
Meng alle ingrediënten, op de appels na, voor het beslag door elkaar met een mixer. Laat dit ongeveer 30 minuten staan. Ondertussen kun je de suiker en kaneel in een bakje mengen. Schil de appels en verwijder vervolgens het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Uit een appel kun je ongeveer 5 à 6 plakken halen. Het beslag is dan klaar.
Vul vervolgens een pan of een frituurpan met zonnebloemolie verwarm deze pan op 150 graden. Doop de plakjes appel in het mengsel en bak daarna de appelbeignets ongeveer twee minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat deze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Eet smakelijk!