500 extra bomen geplant in Hoorn

Geschreven door Redactie
500 extra bomen geplant in Hoorn

Hoorn krijgt van de Provincie Noord Holland maximaal € 80.000 subsidie voor extra bomen in het kader van klimaatadaptatie.

De gemeente plant de bomen op diverse plaatsen in de woonwijken, industrieterreinen en parken. Daarmee volgt de gemeente de Groenvisie 2019-2029. Daarin staan de verbeteringen die de gemeente de komende tien jaar wil uitvoeren op het gebied van groen. Meer groen is duurzaam en heeft een positieve invloed op het klimaat in de stad. 

Subsidie

Provincie Noord-Holland heeft € 1 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor ideeën om in te spelen op klimaatverandering. Gemeentes kunnen subsidie krijgen voor opdrachten die te maken hebben met klimaatadaptatie. De gemeente Hoorn heeft van de Provincie € 100.000 ontvangen om 500 bomen extra te planten in de openbare ruimte

Bomen en leefklimaat

Groen is duurzaam en heeft een positieve invloed op het klimaat in de stad. Daarnaast draagt het sterk bij aan het verbeteren van de leefomgeving. Bomen verminderen de kans op hittestress, vangen fijnstof op, nemen CO2 op en produceren zuurstof. Ook leveren ze een belangrijke bijdrage aan biodiversiteit.

Waar worden de bomen geplant?

De gemeente plant de bomen op diverse plaatsen in de woonwijken, industrieterreinen en parken. De boomstructuur langs de doorgaande wegen en de woonwijken wordt ermee versterkt. Een deel is bestemd voor een nieuw aan te leggen park in de wijk Bangert & Oosterpolder nabij de Westfrisiaweg. 





Onze Ambassadeurs