Duurzame boodschappen

Boodschappen doen met een duurzaam uitgangspunt.

Duurzaam boodschappen doen begint bij de keuze naar welke winkel je gaat en welke producten je kiest om mee naar huis te nemen. Of je groenten en fruit koopt of vlees en vis, er zijn altijd dingen waar je op kunt letten. Zoals hoe het voedsel is verbouwd en of de boeren eerlijk worden betaald.

Als je in de supermarkt rondloopt, let dan op de aanwijzingen en etiketten op de verpakking. Let op wat het land van herkomst is en de staat van het land. Zo kun je er makkelijk achterkomen of jouw keuzes duurzaam zijn gemaakt.

Mocht de winkel in jouw buurt geen richtlijnen hebben over de herkomst van het product of een kleine inventaris aan duurzame producten, neem dan eens contact op met de manager. Moedig ook je vrienden aan om duurzamer te winkelen. Want winkels zijn op vraag en aanbod ingericht, dus hoe hoger de vraag naar duurzame producten des te hoger het aanbod zal zijn.


Onze Ambassadeurs