Hoorn stelt een ton beschikbaar voor de verduurzaming van woningen

Geschreven door Redactie
Hoorn stelt een ton beschikbaar voor de verduurzaming van woningen

Goed nieuws voor woningeigenaren en huurders in Hoorn die hun woning willen verduurzamen: de gemeente stelt opnieuw 100.00 euro beschikbaar om hen tegemoet te komen.

De subsidie draagt bij aan het behalen van de doelstellingen om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Het budget maakt onderdeel uit van het programma Duurzame Stad, een plan om van Hoorn een energie neutrale stad te maken. Met die subsidie wil de gemeente het makkelijker en aantrekkelijker maken voor inwoners om te investeren in een duurzame woning, zeker gezien het feit dat de energieprijzen fors stijgen.

"Met een woning die minder energie verbruikt en comfortabeler is bespaar je ook flink in je maandelijkse energielasten", zegt woordvoerder Lisa Beerepoot.

Naast woningeigenaren is de subsidie nu ook voor huurders toegankelijk, zegt de woordvoerder. Zij kunnen met ingang van 15 januari een subsidie indienen voor dak- of vloerisolatie, koken op inductie, zonnepanelen of groene daken.

"Het zijn maatregelen die ze zelf kunnen nemen. Ze kunnen een subsidie krijgen voor tien procent van de gemaakte kosten, met een maximum bedrag van 500 euro. Inwoners die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen vijftien procent van de gemaakte kosten, met een maximum bedrag van 750 euro."




Onze Ambassadeurs