De grootste horeca franchiseformules van Nederland

Geschreven door Redactie
De grootste horeca franchiseformules van Nederland

Een succesvol restaurant runnen is een kunst van zichzelf.

Het is dus geen verrassing dat het franchisemodel een populaire keuze is geworden voor restauranthouders. Dit zijn grote ketens en elk restaurant heeft dezelfde huisstijl en menukaart.

Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken, ook wel KFC genoemd, komt uit Kentucky, VS. Onnodig te zeggen dat kip het hart van dit restaurant is. Het is bijvoorbeeld een bekende plek om emmers kipdrumsticks te bestellen. Het originele recept voor de kippenkruidenmix ligt nog veilig in de kluis, want het is miljarden waard. Er zijn meer dan tachtig verschillende KFC-restaurants in Nederland.

Domino's Pizza

Als je pizza wilt bestellen, is er bijna altijd een Domino's in de buurt. Ook dit is een Amerikaanse keten die inmiddels wereldberoemd is. In 1989 werd de eerste vestiging in Nederland geopend. Vroeger bood het bedrijf alleen pizza aan en nu is het menu uitgebreid. Ook kunt u diverse desserts, bijgerechten en kip bestellen.

McDonald's

Als je het hebt over grote restaurant franchise, dan denk je aan McDonald's. De fastfoodketen is een Amerikaans concept, maar ook de grootste in de Nederlandse horeca. Je kunt hier terecht voor een verscheidenheid aan hamburgers en friet, een betaalbaar menu voor alle leeftijden. In Nederland werd in 1971 het eerste restaurant geopend en sindsdien zijn er meer dan 250 geopend.







Onze Ambassadeurs