Hoe maak je een authentieke Italiaanse pizza?

Geschreven door Redactie
Hoe maak je een authentieke Italiaanse pizza?

Laten we de geheimen ontrafelen om te ontdekken wat de pizza zo trouw maakt aan zijn naam.

In tegenstelling tot de pizza's die we allemaal gewend zijn te krijgen in pizzeria's om de hoek, cafés en supermarkten, is een authentieke Italiaanse pizzabodem lichter, krokanter, dunner en natuurlijk lekkerder.

Het maken van een authentieke Italiaanse pizzabodem is een kunst die alleen een echte romanticus kan beheersen. De manier waarop je polsen het zachte deeg kneden, het tussen de palmen van je hand ronddraaien en het in de lucht laten vliegen om een ​​consistent dunne korst te krijgen, is het resultaat van jarenlang oefenen.

Authentieke Italiaanse pizza's vereisen speciaal Italiaans pizzameel (categorie '00', de beste en meest verfijnde variëteit die beschikbaar is). Vervolgens moet de verhouding van gist en zout tot de bloem onmiskenbaar nauwkeurig zijn. Als het deeg goed is uitgerold, moet het minstens 10 uur rusten voordat het wordt uitgerekt!

Authentieke Italiaanse pizza's zijn gebaseerd op speciale verse tomatensaus. Deze rijke saus moet bereid worden met gepelde Italiaanse tomaten en daarna geblancheerd met zout, verse basilicum en extra virgin olijfolie om een ​​originele smaak te krijgen.
    
Het laatste en belangrijkste stap waarop alle magie wordt gecombineerd, is in handen van de pizzachef, de persoon die zijn kunst, ervaring en expertise inbrengt om een ​​culinair meesterwerk te creëren, de authentieke Italiaanse pizza.

Dus nu je het geheim kent van het maken van een authentieke Italiaanse pizza, zet je koksmuts op en creëer je eigen recept!




Onze Ambassadeurs