Over de Netlix serie 'Once Upon A Time'

Geschreven door Redactie
Over de Netlix serie 'Once Upon A Time'

"Once Upon a Time" vertelt het verhaal van een nieuwe wereld, één waarin sprookjesachtige legendes en het moderne leven samenkomen.

Emma Swan (Jennifer Morrison) voelt zich comfortabel in haar leven als borgsteller wanneer Henry, het kind dat ze tien jaar eerder opgaf, plotseling opduikt. Hij is ervan overtuigd dat zij de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, die haar wegstuurden voordat de Boze Koningin een spreuk kon uitspreken, waardoor de sprookjeswereld op tijd werd bevroren en ze naar het huidige Storybrooke, Maine, werden gebracht. Nadat ze Henry mee naar huis heeft genomen, besluit Emma in de stad te blijven om hem in de gaten te houden, en ze ontdekt dat hij het misschien toch niet bij het verkeerde eind heeft.

In deze fantasieserie wordt een jonge vrouw aangetrokken door een klein stadje in Maine en ontdekt dat het vol zit met elementen uit de sprookjeswereld.

"Er was eens" dus 'once upon a time' is een standaarduitdrukking die wordt gebruikt om een ​​verhaal van gebeurtenissen uit het verleden te introduceren, meestal in sprookjes en volksverhalen. Het is in een of andere vorm gebruikt sinds ten minste 1380 (volgens de Oxford English Dictionary) bij het vertellen van verhalen in de Engelse taal en is sinds 1600 begonnen met vele verhalen.


Onze Ambassadeurs