Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’

Geschreven door Redactie
Koning opent tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’

Zijne Majesteit de Koning opent dinsdagmiddag 12 april in de Sint-Janskerk in Gouda de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’.

Voor de tentoonstelling is de protestantse Sint-Janskerk teruggebracht naar de 16e-eeuwse katholieke staat, waarbij unieke altaarstukken herenigd worden met de kleurrijke gebrandschilderde glazen van de kerk.
 
Gouda stond al in de late middeleeuwen bekend als een stad met religieuze verdraagzaamheid, waardoor een aantal zeldzame kunstschatten niet zijn vernietigd tijdens de beeldenstorm in 1566. De tentoonstelling laat de breekbare kunstschatten zien die symbool staan voor een verdraagzame samenleving. Tijdens het programma ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’ spreken burgemeester Pieter Verhoeve, de directeur Museum Gouda, Femke Haijtema en de Goudse Manal Moussane, jongerenvertegenwoordiger VN Mensenrechten. Ook Bastiaan Rijpkema, bijzonder hoogleraar Verdraagzaamheid van de Universiteit Leiden, houdt een toespraak. De Koning opent de tentoonstelling en spreekt met een aantal Gouwenaars over het thema verdraagzaamheid. De opening is de start van de viering van 750 jaar stadsrechten.

Onze Ambassadeurs