Gezondheidsvoordelen van mangoboter

Geschreven door Redactie

Naast hun uitgesproken en zoete smaak, kunnen mango's ook effectief zijn bij het kalmeren van de huid.

Onlangs zijn mango's een populair ingrediënt geworden in schoonheidsboters, lippenbalsems en meer.

De bron van de rijke voordelen van mango's zijn de zaden. Mangoboter wordt gemaakt door de inhoud van het mangozaad te extraheren en koud te persen tot een romige boter. Mangoboter is een vet dat afkomstig is van mangozaden, het bestaat in geraffineerde en ongeraffineerde vormen. Mangoboter is halfvast en smelt als het de huid raakt. Net als sheaboter en cacaoboter kan mangoboter de huid en het haar voeden en de algehele gezondheid van de huid ondersteunen. Sommige vormen van mangoboter zijn ook eetbaar. Mangoboter is opgenomen als ingrediënt in chocolaatjes en andere snacks.

Mango is een rijke bron van antioxidanten, vitamines en mineralen. Slechts 100 gram mango bevat het grootste deel van je dagelijks aanbevolen dosis vitamine C. Het is ook een geweldige bron van vitamine E, vitamine A, folaten en koper.

Wanneer geconsumeerd, stimuleert de overvloed aan vitamine C de collageenproductie van uw lichaam, terwijl de hoge hoeveelheid antioxidanten overmatige tekenen van veroudering en beschadiging door de zon voorkomt.

Bij lokale toepassing bezitten mango's hydraterende eigenschappen. Deze eigenschappen maken van mango een krachtig voedingsmiddel om de gezondheid van je huid te voeden.

Mangoboter bevat hoge concentraties vitamine C, waarvan uit onderzoek blijkt dat het de aanmaak van collageen stimuleert. Collageen is een verbinding die wordt aangetroffen in je huid en in de bindweefsels waaruit je pezen, ligamenten en spieren bestaan. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam, maar het verouderingsproces breekt het af en maakt het moeilijker om meer te produceren. Collageen helpt je huid te structureren, je botten te versterken en gewrichten te ondersteunen.

Bij plaatselijk aanbrengen kan mangoboter een beschermende laag vormen die je huid kan helpen hydrateren. Net als cacaoboter, is mangoboter een effectieve vochtinbrengende crème en kan het helpen verzachten.

De overvloed aan vitamine E en vitamine C in mango's kan je huid helpen beschermen tegen omgevingsstressoren zoals zonlicht, vervuiling en zelfs blauw licht van schermen. Deze stressoren kunnen leiden tot schade en vroegtijdige veroudering.
Daarnaast kunnen de hoge niveaus van vitamine A in mango's ook helpen om schade door de zon te verminderen, een krachtige katalysator voor vroegtijdige veroudering.
Je kunt profiteren van de huidvoordelen van de rijkdom aan vitamines van mangoboter door mangoboter plaatselijk of als oraal supplement te gebruiken.

Mangoboter kan een gezond bestanddeel zijn in caloriearme chocolade. Er zijn ook veel doe-het-zelfrecepten voor zelfgemaakte mangoboter als voedingsrijke spread op toast of gebak. Mangoboter wordt echter het meest gebruikt vanwege de voordelen voor de huid en de schoonheid. Je kunt mangoboter rechtstreeks op huid, haar en nagels aanbrengen.
Onze Ambassadeurs