Zoveel nieuwe social media-volgers kreeg ‘De Mol’

Geschreven door Redactie
Zoveel nieuwe social media-volgers kreeg ‘De Mol’

Meedoen aan Wie is de Mol? is tegenwoordig meer dan alleen deelnemen aan een televisieprogramma.

Online zijn de kandidaten en de mol namelijk populairder dan ooit, zo blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders. Opvallend is dat Nederland op de avond van de finale massaal zocht naar de leeftijd van Kim-Lian van der Meij.

3,25 miljoen mensen zagen zaterdag hoe Everon Jackson Hooi onthulde dat hij de mol is geweest in het elfde seizoen van Wie is de Mol?. Hooi had bij aanvang van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? al de meeste Instagram-volgers van alle deelnemers: 103.515. Na de finale stond de teller op 118.770 volgers: een stijging van 15%. De piek voor Hooi lag op het moment nadat hij onthulde dat hij de mol was. In de uren na die onthulling tikten bijna 4.000 mensen op de ‘volg-button’ bij Hooi.

Finalisten

De twee finalisten Fresia Cousiño Arias en Kim-Lian van der Meij zagen hun volgers aantallen ook hard stijgen. TV-presentatrice en musicalster Van der Meij, die voor haar deelname al ruim 100.000 volgers had, steeg met 12% tot 113.135 volgers. Cousiño staat inmiddels op bijna 91.000 ‘online-fans’. Voor de voetbal presentatrice betekende dit een stijging van 80%.

Cousiño was daarnaast degene met de meeste nieuwe volgers. Meer dan 40.000 mensen gingen de zeer fanatieke presentatrice volgen op Instagram. Laetitia Gerards kende procentueel de grootste stijging. De operazangeres had voor haar deelname 5.465 volgers. Gedurende de uitzendperiode steeg Gerards tot 30.081: een stijging van 450%.

Nederland zoekt niet alleen De Mol

In januari werd de naam Fresia bijna 61.000 keer opgezocht op Google. Een stijging van bijna 1.500 (!) procent. Kim-Lian van der Meij werd 132.000 keer gezocht door Nederland. De naam van de Mol Everon Jackson Hooi werd ruim 50.000 keer ingetikt op Google: een stijging van 815%!

Tijdens de finale van afgelopen zaterdag was Nederland niet alleen op zoek naar Hooi zelf. Ook kende zoekvolumes als ‘Everon partner’ en ‘Everon Hooi relatie’ pieken in hun zoekvolumes. Bij Van der Meij was Nederland vooral benieuwd naar haar leeftijd. In het weekend van de finale was er een piek van 80% te zien op de zoekterm ‘Leeftijd Kim-Lian’.

Onze Ambassadeurs