Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa.

Geschreven door Redactie
Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa.

Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa. Dat geeft een boeiende mix van twee culturen op diverse vlakken.

Het is al lang geen puur Aziatische stad meer. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een moderne wereldstad, ook wel één van de zeven wereldsteden genoemd, waarin zowel de Aziatische als de Europese cultuur in het dagelijks leven terug te vinden zijn.

Het vroegere Constantinopel, hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, is een waar openluchtmuseum. Het heeft fantastische monumenten, prachtige moskeeën, gezellige straatjes waar je tevens heerlijk kunt shoppen en het biedt pittoreske stadsgezichten met een bijzondere sfeer. Istanbul is werkelijk één grote bezienswaardigheid.

Het stadsgezicht in het oude gedeelte wordt bepaald door het Topkapipaleis, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Een bezoek aan het Aziatische deel van de stad en het Beylerbeyipaleis behoort tot de ingrediënten van een geslaagde stedentrip. Deze prachtige culturele stad met zo’n 16 miljoen inwoners, heeft meer dan vijfhonderd musea, kerken, moskeeën en paleizen. Het feit dat in Istanbul Oost en West elkaar ontmoeten, maakt de stad werkelijk tot een dynamische bestemming. Istanbul is niet alleen de grootste en meest populaire stad van Turkije, maar ook het grootste culturele en financiële centrum van Turkije. Het wordt beschouwd als de brug die Azië met Europa verbindt vanuit cultureel en geografisch oogpunt. Het biedt reizigers een onvergetelijke ervaring, met zijn kleurrijke dagelijkse stadsleven en dynamisch nachtleven. De skyline omvat monumentale minaretten met wolkenkrabbers en pleinen. En vooral het Historisch Schiereiland en de Bosporus zullen ervoor zorgen dat je verliefd wordt op de stad. Magisch Istanboel hoort dan ook echt op je bucketlist.Onze Ambassadeurs