Hoe je voor eens en voor altijd over sportschoolangst heen kunt komen

Geschreven door Redactie
Hoe je voor eens en voor altijd over sportschoolangst heen kunt komen

Voel je je onzeker of angstig om naar de sportschool te gaan? Haal diep adem en ontdek hier hoe je onzekerheden kunt overwinnen die verband houden met sportschoolangst!

De moderne sportschoolomgeving kan om verschillende redenen overweldigend zijn en angst opwekken. Dit heeft op zijn beurt een grote invloed op de motivatie en mogelijkheid van veel mensen om hun gezondheid te verbeteren door middel van lichaamsbeweging. Gelukkig zijn er een paar manieren om onzekerheden in de sportschool en angst voor de sportschool te overwinnen en ze vereisen alleen oefening om te slagen!

Angst wordt gedefinieerd als een gevoel van zorgen, nervositeit of onbehagen, meestal over een op handen zijnde gebeurtenis of iets met een onzekere uitkomst, dus gymangst roept dezelfde gevoelens op wanneer iemand overweegt te gaan trainen in de sportschool. Veel gedachten kunnen angst voor de sportschool veroorzaken en het is een vrij veel voorkomende strijd. Bovendien houden drie hoofdangsten deze irrationele maar begrijpelijke stoornis in stand, waaronder angst voor oordeel van anderen, teleurstelling en falen.

Omdat sportschoolangst minder wordt beschouwd dan andere soorten angst, wordt het niet altijd even serieus genomen, maar het kan iemands vermogen om hun gezondheid te verbeteren sterk beïnvloeden. Een typische sportschoolatmosfeer is intimiderend genoeg voor de gemiddelde persoon en kan legitiem de kwaliteit van leven belemmeren voor een persoon met sportschoolangst.

Gymangst komt van binnenuit en wordt ook van binnenuit overwonnen. De geest is veel krachtiger en kneedbaarder dan mensen beseffen. Verschillende onderzoeken tonen echter aan dat onze gedachten een grote invloed hebben op onze realiteit, dus positieve zelfpraat is een effectief hulpmiddel om de sportschoolangst te overwinnen.

Self-talk wordt beschouwd als een mengeling van bewuste en onbewuste overtuigingen en vooroordelen en deze onbewuste cognitieve processen kunnen gevoelens en gedrag beïnvloeden dat mensen zich niet realiseren. Te vaak zijn zelfpraatpatronen negatief en belemmeren ze iemands vermogen om vooruitgang te boeken of te genezen. Terwijl positieve zelfpraat kan helpen stress te verminderen, zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten en in sommige gevallen angst en stemmingsstoornissen te overwinnen.

Wat ook helpt is om je trainingen van tevoren te plannen e een gezelschap mee te nemen.

Gymangst is een vrij veel voorkomende worsteling die wordt bepaald door gevoelens van zorgen, nervositeit en onbehagen over het bijwonen van de sportschool of een vergelijkbare sfeer. Het kan iemands vermogen om zijn gezondheid te verbeteren door middel van lichaamsbeweging enorm belemmeren en soms is medische of psychologische interventie nodig om het te overwinnen.

Verschillende hulpmiddelen, zoals positieve zelfpraat, blootstelling aan de sportschool, vooruit plannen, alleen focussen op de training en het meenemen van een oefenpartner, kunnen de angst voor de sportschool na verloop van tijd verminderen. Als deze methoden niet succesvol blijken te zijn, zoek dan verdere hulp, waarschijnlijk van een professional zoals een therapeut of sportpsycholoog. Iedereen verdient het om in alle rust naar een sportschool te gaan!

Onze Ambassadeurs