Probeer herbruikbare flessen te kopen of ze zelf te hergebruiken

Geschreven door Redactie

De meeste vloeistoffen, zowel voor persoonlijke hygiëne als voor reiniging, worden op de markt gebracht in plastic wegwerpflessen, wat een hoge mate van besmetting met plastic middelen veroorzaakt.

Tegenwoordig produceren veel fabrikanten herbruikbare flessen, terwijl hun tegenhangers losse vloeistoffen produceren om deze containers bij te vullen. De vloeistoffen kunnen variëren van schoonmaakmiddelen tot dranken voor menselijke consumptie.

Hier kan je zelf ook makkelijk aan meehelpen. Volgende keer als je een lege fles drinken hebt. Probeer deze dan eens bijvoorbeeld met limonade weer opnieuw te vullen. Zo kan je de fles meerdere malen hergebruiken. Hetzelfde principe kan je toepassen bij flesje waar jouw vloeibare zeep in zit.

Onze Ambassadeurs