Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding

Geschreven door Redactie
Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding

Provinciale Staten van Noord-Holland zoeken een vrouw die een onderscheiding verdient, voor haar bijdrage aan de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek of omdat zij als politiek rolmodel een inspirerend voorbeeld is voor anderen.

Iedereen kan tot 15 mei een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning 2022. Dat kan via www.penning.noord-holland.nl, met een beschrijving van wie zij is en waarom zij in aanmerking komt. Bijvoorbeeld vanwege haar voortrekkersrol voor vrouwen in de politiek, of voor de manier waarop zij laat zien dat politiek leuk is. Uit de kandidaten kiest de jury een vrouw die deze onderscheiding verdient. Commissaris van de koning Arthur van Dijk: “Deelname aan politiek is essentieel voor onze democratie. Vrouwen zijn hierbij vaak nog in de minderheid. Met de Ribbius Peletierpenning vragen Provinciale Staten daar aandacht voor.“

Iedereen kan een kandidaat al in de schijnwerpers zetten

Via www.penning.noord-holland.nl kan iedereen een kandidaat in het zonnetje zetten door een foto in een chique afbeelding te plaatsen, en daarmee haar kandidatuur bekend te maken met een post op Twitter, Instagram of Facebook.

Onze Ambassadeurs