Gratis webinar over studiefinanciering hoger onderwijs: de praktische zaken

Geschreven door Redactie
Gratis webinar over studiefinanciering hoger onderwijs: de praktische zaken

Havo- en vwo-scholieren in het eindexamenjaar moeten veel regelen voor ze aan een vervolgstudie in het hoger onderwijs beginnen.

Om de aankomende studenten en hun ouders (of verzorgers) hier goed op voor te bereiden geeft de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dinsdag 19 april om 19.30 uur een gratis webinar over de praktische zaken. Aanmelden kan via duo.nl/webinar.

In een 45 minuten durende live-uitzending leggen experts van DUO aan de aankomende hbo- en universiteitsstudenten (en hun ouders) uit hoe studiefinanciering werkt, waar je recht op hebt en hoe je het studentenreisproduct aanvraagt. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Voor mbo-studenten is er op 19 mei een apart webinar, binnenkort kunnen zij zich hiervoor aanmelden. Alle webinars kan men later terugkijken via duo.nl/webinar.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.

Onze Ambassadeurs