Tips voor het schrijven van een goed CV

Geschreven door Redactie
Tips voor het schrijven van een goed CV

Het schrijven van een goed Curriculum Vitae (CV), is een zeer belangrijke stap in je zoektocht naar het juiste studie, baan of stage.

Het is je eerste “marketingtool” en geeft de lezer een snel overzicht
van jouw prestaties en doelen.

Voorbereiding

Voordat je je cv schrijft, moet je beginnen met het opsommen van alle cursussen, projecten, werkervaringen, interesses en vaardigheden die relevant zijn voor de aanvraag.

Laat je cv zien wie je bent. Als je geen werkervaring hebt, moet je proberen om
activiteiten te vermelden zoals uitwisselingsprogramma's voor scholen, vreemde talencursussen (buiten van school), projecten of managementactiviteiten - mogelijk binnen jouw middelbare school of clubs.

De onderdelen

Je cv moet een samenvatting geven van je middelbare opleiding, (internationale) werkervaring, persoonlijke prestaties en vaardigheden. Vermeld alleen de relevante feiten, en doe dit in achronologische volgorde (van recent naar verleden). Gebruik de ruimte verstandig.

De lay-out

Besteed extra aandacht aan de lay-out van je cv. Probeer verschillende lay-outs om
jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Bekijk online voorbeeld-cv's om te zien wat voor een verschil de lay-out kan maken! De lengte van je cv mag niet meer dan twee pagina's zijn (een pagina heeft de voorkeur). Je kunt ook foto's toevoegen aan je CV.


Onze Ambassadeurs