Tips en trucs om hooikoorts te verlichten

Geschreven door Redactie
Tips en trucs om hooikoorts te verlichten

Zonneschijn en blauwe lucht? Het is niet meer dan normaal om de ramen open te willen gooien.

Helaas kan dit al die nare dingen binnenlaten, dus probeer ze niet te openen tijdens de piekuren van pollen in de late ochtend en late namiddag; en sluit ze ook 's nachts wanneer er een hoog pollengetal is.

Vaseline kan helpen om je neus te kalmeren en te beschermen. Probeer het in elk neusgat te smeren om eventuele pijn te verminderen en stuifmeel op te vangen dat de neusholtes binnendringt.

Als je ogen stromen en je kunt niet stoppen met niezen, zoek dan je toevlucht onder de koelte van koud stromend water. Het zal niet alleen de symptomen helpen verlichten, maar je moet ook je haar wassen en je kleding verwisselen als je lange tijd buiten hebt gezeten of gewerkt. Als douchen niet praktisch is, leg dan een koud washandje op je gezicht en ga een paar minuten liggen.

Haal het meeste uit je kopje thee in de ochtend door gebruikte theezakjes in de koelkast te leggen en ze te gebruiken als een koud kompres om zwellingen te verlichten en pijnlijke, jeukende ogen te verzachten. Komkommerschijfjes kunnen ook werken.


Onze Ambassadeurs