Nationale Hydratatie Dag

Geschreven door Redactie
Nationale Hydratatie Dag

Op 23 juni herinnert de Nationale Hydratatie-dag ons eraan om vloeistoffen te vervangen die verloren zijn gegaan in de warme dagen.

Het menselijk lichaam bevat meer dan 60 procent water. Het is een uitdaging om dat evenwicht te bewaren tijdens het trainen. Oververhit of uitgedroogd raken kan leiden tot een zonnesteek en meer.

Je kunt uitdroging helpen voorkomen door gehydrateerd te zijn voordat een training zelfs maar begint. Deze essentiële stap gaat een lange weg naar een effectievere training. Als je onder gehydrateerd bent voordat je begint, wordt het moeilijk om je hydratatie in stand te houden of in te halen zodra het zweten begint. Drink ook tijdens de training veel vocht. Vloeistoffen kunnen sportdranken bevatten die elektrolyten (magnesium, calcium, natrium en kalium) bevatten om de essentiële mineralen aan te vullen die het lichaam verliest door transpiratie.

Of je nu een atleet bent of niet, blijf gehydrateerd op deze hete zomerdagen. Drink veel vocht en maak het onderdeel van jouw dagelijkse routine.

Gebruik #Nationale hydratatie dag om te delen op sociale media.


Onze Ambassadeurs