Recept van Sandy Hoed: Heerlijke Granola met gepofte Quinoa

Geschreven door Redactie
Recept van Sandy Hoed: Heerlijke Granola met gepofte Quinoa

In de granola van de supermarkt moet je goed zoeken naar granola’s die weinig suiker bevatten.

Heb je er al eens over nagedacht om je eigen granola te maken? Helemaal niet zo moeilijk en zo weet je precies wat je eet. Met dit recept maak je genoeg om 2 weken lang hiermee te ontbijten. Het leukste is misschien nog wel dat je kunt variëren qua ingrediënten. Gebruik dus de granen, noten en wat gedroogde vruchten die jij lekker vindt en mix je eigen favoriete granola.

Ingrediënten:

Half pak havervlokken;

  • 100 gr pompoenpitten;
  • Flinke hand gemengde ongezouten en ongebrande noten, grof gehakt;
  • 100 gr gepofte quinoa (verkrijgbaar bij de AH);
  • 3 eetlepels vloeibare honing;
  • 3 eetlepels milde olijfolie;
  • 2 dopjes vanille aroma.

Bereidingswijze:

Pak de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier. De oven kan ondertussen voorverwarmen op 170 graden. Pak de noten en hak ze in kleinere stukken, niet te fijn. Doe vervolgens de havervlokken, noten, gepofte quinoa in een schaal. Doe de honing en de olijfolie in een schaaltje en verwarm even voor 1 minuut op 1000 watt in de magnetron en roer daar de vanille aroma doorheen. Roer dit geheel door het havervlokken mengsel, roer dit een tijdje door. Het lijkt of het weinig vloeibaar is voor zoveel droge mengsel, maar blijf even roeren dan zie je dat het iets compacter wordt.

Verspreid de helft van dit mengsel over je bakplaat, verspreid het goed. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven en roer alles om na 10 minuten. Na 20 minuten alles van de bakplaat op het aanrecht schuiven en goed verspreiden zodat het kan afkoelen. Schud er nu wat kaneel naar smaak overheen. Herhaal dit met het 2e deel van de havervlokken. Laat nogmaals goed afkoelen en voeg dan de kokossnippers, rozijnen en gevriesdroogde aardbei toe. Doe alles in een glazen pot en je hebt granola voor 2 weken.


Onze Ambassadeurs