Meld je aan om lid te worden van DART NASA Social

Geschreven door Redactie

NASA start 's werelds eerste missie om een asteroïde in de ruimte af te buigen en jij bent uitgenodigd!

Heb je een passie om je liefde voor ruimtewetenschap te delen en de wereld te betrekken via sociale media? Dan is dit het evenement voor jou!

NASA's Double Asteroid Redirection Test ook wel DART genoemd is gebouwd en beheerd door het Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) in Laurel, Maryland. Het zal een asteroïde gaan afbuiging door kinetisch botslichaam te demonstreren en te testen. Het ruimtevaartuig zal opzettelijk botsen met een de asteroïde (die geen bedreiging vormt voor de aarde) om zijn snelheid en pad te veranderen. Als dit succesvol blijkt te zijn, zou de kinetische impactmethode van DART in de toekomst kunnen worden gebruikt als er ooit een gevaarlijke asteroïde op een ramkoers met de aarde zou worden ontdekt.

Het NASA Social-evenement vindt plaats op maandag 26 september en omvat een rondleiding door de faciliteiten, interactie en Q&A met DART-missie-experts, en een speciale IMAX-filmvertoning.

NASA Social-registratie voor de DART-social opent op 10 augustus en de deadline voor aanmelding is 15 augustus om 9.00 uur EDT. Alle sociale toepassingen worden geval per geval bekeken.

Meld je nu aan!

Onze Ambassadeurs