Maak je eigen herfstkaars

Geschreven door Redactie
Maak je eigen herfstkaars

Kaarsen zijn zo’n geweldige manier om je huis te decoreren met de wisselende seizoenen en tegelijkertijd een beetje van het buitenleven naar binnen te halen.

Met enkele essentiële oliën en alledaagse kruiden zoals gember, kardemom, ka-
neel en nootmuskaat, zullen deze kruiden je helpen de herfst te verlichten en je
huis te voorzien van een warme, gezellige gloed.

INSTRUCTIES:

Pumpkin Pie Spice verspreidt de geur van versgebakken pompoentaart, terwijl balsemspar en sandelhoutoliën een bosachtige geur afgeven. En dankzij natuurlijke sojawas en 100% katoenen lonten hoef je je geen zorgen te maken over het inademen
van kunstmatige geurstoffen, zware metalen of vreemde chemicaliën. Omdat deze gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, zijn ze lang niet zo overweldigend als in de winkel gekochte kaarsen. Je kunt altijd de recepten volgen zoals je hier leest of experimenteren met extra kruiden en oliën voor een sterkere geur.

Je kunt zelfs experimenteren met bijenwas, paraffine of welke was je maar wilt. Bijenwas is duurder dan andere wassen, maar het gaat wel langer mee. Je kunt ook overgebleven was van oude kaarsen hergebruiken. Plaats je oude kaarsen gewoon een
uur in de vriezer en smelt het vervolgens au bain-marie en voeg je essentiële oliën en kruiden toe. Doe wel eerst goed onderzoek voor je dit doet. Want als bijenwas zijn ontvlammingspunt van 200 graden Celsius bereikt, kan er brand ontstaan. Als je de bijenwas op een ‘lage en langzame’ temperatuur laat smelten, zal je uiteindelijk een mooie vloeistof krijgen die je in vormen kunt gieten of kunt veranderen in elk soort project dat je wenst.

Begin met het plaatsen van de lonten in de potten. Zet ze vast met een paar stokjes. Zodra je de was hebt gegoten, kunnen de lonten een beetje bewegen. Centreer ze zo goed mogelijk en probeer ze dan niet aan te raken totdat de was is afgekoeld.

Vul vervolgens een pan voor 1/4 met water. Doe een kopje was vlokken in een schoon aluminium blikje en zet het in de pan. Draai het vuur middelhoog en laat de was smelten. Als de vlokken zijn gesmolten, voeg dan gerust meer vlokken toe totdat je
genoeg gesmolten was hebt om je kaarshouder te vullen.

Begin met het gieten van een kleine hoeveelheid was in de bodem van
de pot en laat het opzetten (dit zal helpen om de pit aan de onderkant vast te houden). Giet vervolgens de resterende was in de pot. Centreer je lont (indien nodig) en laat de kaarsen ongestoord zitten totdat de was hard wordt.

Tot slot knip je de lont af en kun je de kaarsen aansteken. Je hebt nu gewoon je eigen kaarsjes gemaakt! Hoe tof is dat?

Ingrediënten:
- 2-3 kopjes kaarsvetvlokken (voor ongeveer 1 kaars);
- Katoenen kaarslonten;
- Stokjes om de lont rechtop te houden;
- Aluminium blik en oude sauspan voor het smelten van de was;
- Inmaakpotten of sapglazen.

Pompoen kaars:
- 1 -2 eetlepels pompoentaartkruiden;
- 1 vanillestokje.

Balsemspar kaars:
- 30 druppels balsemspar etherische olie;
- 20 druppels dennennaald etherische olie.

Warm Sandelhout:
- 35 druppels essentiële olie van sandelhout;
- 15 druppels etherische olie van sinaasappel.

Onze Ambassadeurs