Hoogste omzet ooit voor Dorcas-winkels

Geschreven door Redactie
Hoogste omzet ooit voor Dorcas-winkels

De Dorcas-winkels hebben in het afgelopen jaar een omzet behaald van maar liefst 10,7 miljoen euro. Het is voor het eerst dat de kringloopwinkels van Dorcas boven de 10 miljoen euro uitkomen.

 ‘Dit is een grote mijlpaal voor onze organisatie. Ik heb grote waardering voor de inzet van de ruim 3.000 vrijwilligers die samen de Dorcas-winkels runnen’, aldus Siebrand Wierda, manager van de Dorcas-winkels in Nederland.

Duurzaam winkelen

De goede omzet van de Dorcas-winkels is positief nieuws na de aanvankelijke moeizame start in het begin van dit jaar. Vanwege de coronapandemie waren de winkels in de eerste weken van 2022 gesloten. Sinds de heropening in februari draaien de winkels volop. ‘We merken dat duurzaam winkelen steeds populairder wordt bij een groeiende groep mensen. Bovendien zijn de lage prijzen in onze winkels aantrekkelijk voor veel mensen, zeker in deze tijd met allerlei prijsstijgingen’, legt Wierda uit.

Onzekere toekomst

Met nog 2 weken voor de boeg, is de verwachting dat de omzet voor 2022 uiteindelijk zal uitkomen rond de 11 miljoen euro. Of de stijgende lijn in 2023 wordt doorgetrokken is allerminst zeker. De huidige economische situatie heeft namelijk ook een keerzijde. Wierda: ‘Ook onze huur- en energiekosten stijgen flink. Dat baart ons wel wat zorgen. Maar samen met onze vrijwilligers zetten we ons ook volgend jaar vol enthousiasme in voor de mensen in nood, die onze steun hard nodig hebben.’

Over Dorcas

Dorcas is een internationale hulp- en samenwerkingsorganisatie en heeft - verspreid door heel Nederland - 42 kringloopwinkels. De Dorcas-winkels worden allemaal gerund door vrijwilligers. Hierdoor is het mogelijk de kosten laag te houden. De opbrengst van de winkels is bestemd voor de projecten van Dorcas in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

Onze Ambassadeurs