Column - Ada Kaspersma Inzicht in je spirituele groei

Geschreven door Redactie
Column - Ada Kaspersma Inzicht in je spirituele groei

De kracht van je ademhaling

Veel processen in je lichaam gaan vanzelf: voor je hartslag, je spijsvertering en ook je ademhaling hoef je meestal niets te doen. Maar je ademhaling is bijzonder, je kan hier zelf ook invloed op uitoefenen. Door bewust naar je ademhaling te gaan en deze te vertragen, word je rustiger.

Als je druk bent in je hoofd door prikkels van buitenaf, of een lijst van dingen die je nog moet doen, is het fijn om met je aandacht naar je ademhaling te gaan. Je kan ermee op de rem gaan staan wat betreft drukte. Je ademhaling brengt je terug in het hier en nu. Vanaf daar kan je rustig kijken wat er echt de moeite waard is om je druk over te maken.

Ik zat vroeger veel in mijn hoofd en was altijd aan het plan- nen, aan het nadenken over de toekomst of aan het mij- meren over het verleden. De ademhaling heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht. Ons hoofd zorgt vaak voor onrust met onze rationele gedachten.

Je ademhaling kan verlichting geven bij stress, angst, pie- kergedachten of woede. Door bewuster te ademen (rusti- ger en dieper) kan je fitter worden en je immuunsysteem versterken. Veel mensen ademen zonder dat ze het door- hebben veel te snel, te hoog en te oppervlakkig. Vooral als je rustig zit is het niet nodig om je lichaam zoveel energie te geven. Het is fijner om dan meer in de rust-stand te zitten.

Als je rustig ademt maakt dat je kalmer zodat je meer in je intuïtie en de zachtheid kan zakken. Ademwerk brengt je terug naar jezelf, naar de plek van vrede en veiligheid, naar een gevoel van liefde en kracht. Het mooie is dat je je ademhaling altijd bij je hebt en er wanneer je maar wilt voor kan kiezen om zo rust op te roepen.

Onze Ambassadeurs