"Dankjewel" verspreidt geluk

Geschreven door Redactie

Dank je. Het zijn twee simpele woorden die zo nonchalant kunnen worden gezegd, maar die zoveel kunnen betekenen. Het is gemakkelijk om de impact van een bedankje over het hoofd te zien. Maar het ervaren van de warme en geweldige gevoelens van erkenning en waardering door iemand, en te horen krijgen dat je een verschil hebt gemaakt in het leven van die persoon, kan een diepe en blijvende indruk achterlaten.

De tijd nemen om familie en vrienden te bedanken met een persoonlijk bericht heeft een speciale betekenis. De ontvanger van het bedankje zal het leuk vinden om de kaart per post te ontvangen en het bericht dat je hebt geschreven. Persoonlijke berichten brengen vrienden en familie ook een dieper, intiemer gevoel over. Handgeschreven brieven, hoe kort ook, bevatten een gevoel van dank die verbale communicatie vaak mist.

De kans is groot dat iemand die je kent wel een bedankje van jou kan gebruiken. Je dankbaarheid uiten is gemakkelijker dan je zou denken en het hoeft geen uren van je tijd of dure ge- schenken te kosten om het te doen.

Wie verdient een bedankje in jouw leven?

Soms zijn bedankjes eenvoudig: iemand doet iets aardigs voor je en dan bedank je diegene. Dan zijn er andere bedankjes die minder voor de hand liggen. Misschien is het een herinnering die ons herinnert aan iets speciaals dat iemand voor ons heeft gedaan of een verjaardag die ons doet beseffen hoe belangrijk iemand in ons leven is geweest.

Wil je zelf een beetje geluk verspreiden? Hier zijn een paar goede plaatsen en tips om te beginnen:

- De buren die er altijd zijn als je ze nodig hebt;

- Een geliefde die een herinnering kan gebruiken dat ze ge-

waardeerd worden;

- De collega die ervoor zorgde dat je je welkom voelde bij je

nieuwe baan;

- Een vriend die altijd klaar staat om tijd met je door te bren-

gen of te luisteren naar wat je te zeggen hebt;

- De mentor die je aan je eerste baan of promotie heeft ge-

holpen;

- De coach of leraar die het verschil heeft gemaakt voor jou

op school.

Tover een glimlach op iemands gezicht

Maak een foto en print deze uit. Een selfie sms’en is prima, maar het delen van een echte, fysieke foto is veel zinvoller. Het laat zien dat je de extra stap hebt genomen om het speciaal te ma- ken in plaats van alleen op de verzendpijl te tikken.

Personaliseer je bedankje

Geef meer betekenis aan een bedankje door stil te staan bij wie de ontvanger is. Vraag jezelf af: ‘Waar zijn ze gepassioneerd over?’ of ‘Wat voor soort dingen vinden ze leuk?’

Deel je tips door #OnsNieuws te gebruiken op social media.

Onze Ambassadeurs