De lekkerste kerstkoekjes

Geschreven door Redactie

Deze feestelijke vanillekoekjes vormen een prachtige eetbare kerstboomversiering.

Of je kunt ze in dozen verpakken om cadeau te geven aan leraren en vrienden.

Ingrediënten:

140 gram poedersuiker, gezeefd;

1 theelepel vanille-extract;

1 eigeel;

250 gram boter, in kleine blokjes gesneden; 375 gram bloem, gezeefd.

Glazuur:

200 gram poedersuiker, gezeefd;

Wat water.

Bereidingswijze:

Doe als eerste de poedersuiker, het vanille- extract, de eidooier en de boter in een mengkom en roer ze dan door elkaar  met een houten lepel. Voeg daarna de bloem toe en kneed tot een stevig deeg. Vorm het deeg in twee platte schijven en wikkel ze in. Koel gedurende 20-30 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden op hetelucht en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer de dikte van twee tot drie centimeter. Steek kerstvormen uit (gebruik eventueel een uitsteekvormpje) en leg ze op de bakplaten in de oven. Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Nadat de koekjes zijn gebakken laat je ze afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de poedersuiker met een paar druppels koud water tot een dik, maar nog steeds vloeibaar glazuur. Kleur eventueel met eetbare kleurstof. Verdeel het over de afgekoelde koekjes, decoreer met eetbare strooisel en serveren maar!

Onze Ambassadeurs