Heerlijke warme dranken

Geschreven door Redactie

We laten de koude dranken deze maand achter ons en kunnen niet wachten om lekker voor de tv of open haard te kruipen met een warm drankje.

We delen 2 heerlijke winterse drankjes en recepten om je warm te houden deze koude maanden!

Turkse Salep

Salep is een warme winterdrank en is een van de perfecte winterdrankjes om je gasten tijdens de koude dagen te serveren. Het is het gevoel als je thuiskomt van een schaatstocht, als je handen en voeten koud zijn en je moeder je een warm drankje geeft. Salep brengt je terug naar dat moment. Het is zoet en heeft een melkachtige anijssmaak.

Ingrediënten:

• 2 eetlepels kleefrijstmeel (kleefrijstmeel is te vinden in elke goed gesorteerde Aziatische supermarkt);

• 2 kopjes volle melk;

• 4 theelepels suiker;

• 1/4 theelepel rozenwater;

• gemalen kaneel voor garnering;

• gehakte pistachenoten voor garnering.

Bereiding:

Meng als eerst rijstmeel en melk in een kleine steelpan en klop dit goed door. Zet de pan op middelhoog vuur, breng al roerend aan de kook. Als het mengsel is ingedikt, voeg je de suiker en rozenwater toe, roer dit goed door. Als laatst verdeel je de Salep over twee mokken en garneert dit met kaneel en gehakte pistachenoten. Yummy!

De ultieme warme chocolademelk

Dit recept voor een warme winterdrank is om je vingers bij af te likken! We weten allemaal hoe we warme chocolademelk moeten maken, maar dit drankje bevat marshmallows, dus neem hier even de tijd voor. Hoe dan ook, dit winterdrankje duurt maar een paar minuten om te maken!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

• 565 milliliter volle of halfvolle melk;

• 2 eetlepels van kwaliteit chocolademelkpoeder;

• 1 handje marshmallows;

• Slagroom;

• Cacaopoeder.

Bereiding:

Doe eerst de melk in een pannetje. Terwijl het opwarmt, doe je een eetlepel chocolademelkpoeder in elk kopje. Voeg daarna warme melk uit de pan toe aan elke kopje. Vervolgens doe je een handje vol marshmallows in elk kopje. Tot slot een beetje roeren en je kunt genieten van een heerlijk kopje chocolademelk! Vergeet je niet om wat slagroom en cacaopoeder te gebruiken als versiering?

Zoals je kunt lezen, zijn al deze recepten voor warme winterdranken vrij eenvoudig te maken en zullen ze je familie en/of gasten versteld doen staan. Als we toch thuis moeten blijven, waarom dan niet lekker genieten van een lekker warm drankje!

Onze Ambassadeurs