Noord-Holland scoort hoog op sportschooldichtheid

Geschreven door Redactie
Noord-Holland scoort hoog op sportschooldichtheid

In Noord-Holland hoef je niet ver te fietsen voor een workout. In de provincie is op iedere 4,5 km² een sportschool te vinden.

Elders in het land is de drempel om regelmatig te bewegen aanzienlijk hoger: landelijk gezien is er namelijk op iedere 10,2 km² een sportschool gevestigd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius.

Het onderzoek is gebaseerd op 4.400 sportscholen in Nederland die in 2023 geregistreerd staan op Google Maps.

Hoorn heeft de meeste sportscholen per km²

Hoorn heeft de hoogste sportschooldichtheid van Noord-Holland met een fitnessmogelijkheid voor elke 0,7 km². Ook in Haarlem blijf je onder de kilometer met een sportschool voor elke 0,9 km².

Gemeenten met het best beoordeelde fitnessaanbod

In totaal werden in Noord-Holland maar liefst 29.700 reviews geanalyseerd. Uit de review-analyse blijkt dat in Hoorn niet alleen de meeste sportscholen aanwezig zijn, maar dat deze ook de beste beoordelingen hebben. Hieronder zie je de top 3 van Noord-Hollandse gemeenten met de best beoordeelde sportscholen:

Hoorn (gemiddelde score van 4,8 uit 5)

Haarlem (gemiddelde score van 4,5)

Diemen (gemiddelde score van 4,2)

Regionale verschillen in openingstijden

In Noord-Holland zijn de sportscholen gemiddeld 11 uur en 1 minuut open. Dit is langer dan in bijvoorbeeld Gelderland: daar kun je ‘maar’ 10,5 uur terecht voor een workout. In Limburg zijn de ruimste openingstijden van Nederland: 13 uur en 8 minuten per dag.

Benieuwd naar de regionale verschillen tussen Noord-Hollandse gemeenten in dichtheid en beoordelingen? Meer informatie is te vinden op: https://www.laudius.nl/zoveel-sportscholen-zijn-er-bij-jou-in-de-buurt

Onze Ambassadeurs