Orgelconcert Henk Verhoef in Westwoud

Geschreven door Redactie
Orgelconcert Henk Verhoef in Westwoud

Op zondag 13 september 2020 geeft organist Henk Verhoef een concert in Westwoud. Het orgelcommissie van Westwoud die dit concert organiseert zal zorgen voor een ‘coronaproof’ concert. 


Bij het maken van een programma is de organist uitgegaan van de mogelijkheden van het orgel in Westwoud. Henk Verhoef zegt: In Westwoud is dat een instrument met verfijnd afgewerkte klankkleuren dat elegant is. Muziek die specifiek voor dit type orgel geschreven is, is er maar weinig.  


Programma 


“Bij dit programma heb ik daarom niet geaarzeld zowel Louis Couperin als Lefébure-Wely te programmeren. Allebei zijn het Franse componisten. Midden in het programma staat een sonate van Carl Philipp Emanuel Bach – de driehonderd jaar geleden geboren zoon van Johann Sebastian, in charmante stijl. Eromheen muziek van Duitse en Oostenrijkse bodem. Walther, een neef van Bach, liet zich inspireren door Italië. Czerny is vooral bekend vanwege zijn pianomuziek, maar hij schreef ook een klein oeuvre voor orgel, waarin hij laat zien dat hij net zo thuis was in het klassieke contrapunt als in de romantische melodiek. 

Reserveren 


Het publiek is van harte welkom om de bijzondere organist, die onder meer organist is van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, te beluisteren in Westwoud. Het concert begint om 15.30 tot 16.30 uur. De Sint Martinuskerk ligt aan de Dr. Nuijenstraat 78 in Westwoud. De toegang is GRATIS! Na afloop wordt er een collecte gehouden. Je moet van tevoren wel een plaats reserveren en dat kan je doen door een mail te sturen naar m.heerink@planet.nl 


Onze Ambassadeurs