Dierenambulance West-Friesland is er voor elk dier in nood

Geschreven door Redactie
Dierenambulance West-Friesland is er voor elk dier in nood


In alle zeven West-Friese gemeenten: Stede Broec, Drechterland, Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Hoorn en Koggenland, is de stichting Dierenambulance West-Friesland actief. Voor huisdieren tot aan wilde dieren kunnen zij gebeld worden.  

“Wij rijden voor elk dier in nood: groot of klein, tam of wild, eigenaar bekend of onbekend.” – Stichting Dierenambulance West-Friesland

Ze verzorgen gevonden en gewond geraakte dieren. Zodra er een melding binnen komt gaan zij ter plaatse om te kijken wat ze kunnen doen om te helpen. Soms kunnen de medewerkers een dier ter plekke helpen maar soms is vervoer naar een dierenarts noodzakelijk. Gelukkig hebben ze een groot netwerk van dierenliefhebbers, zodat ze tijdelijk een plekje hebben waar een dier opgevangen kan worden en veilig is totdat het dier naar de eigenaar terug kan.


Uitgebreid inzetbaar

“De ene dag word je gebeld met een melding van een aangereden kat of hond, het andere moment over een eekhoorn die een huis binnen is gevlucht omdat hij door een kat achterna gezeten werd. Of de dierenpolitie neemt contact met ons op met de vraag of wij een plek weten waar een ziek schaap tijdelijk kan verblijven of vraagt ons te helpen een dier te vangen” verteld Arie Slot, chauffeur op de dierenambulance-bus.

“Een eend met een gebroken pootje is voor ons net zo belangrijk als een poes die we moeten vervoeren naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse inentingen.” Vult zijn collega-vrijwilliger Tanja Bakker aan.


Vrijwilligers nodig!

De ritten van de dierenambulance komen nu meestal voor rekening van Arie Slot. Hij is één van de weinig vrijwilligers die in bezit is van een rijbewijs. “Eigenlijk werk ik 360 dagen per jaar 24/7. Dat is veel, af en toe wel een beetje te veel. Een paar extra vrijwilligers, vooral die in bezit zijn van hun rijbewijs, dat zou heel welkom zijn! Vooral iemand die voor een 24 uurs dienst inzetbaar is, al is het maar 1 dag per week, met het hart voor dieren op de juiste plek? Kom kennis maken! Je bent van harte welkom bij ons gezellige team.” – Arie Slot


Ritje Dierenarts 

Ben je zelf niet of slecht ter been en met jouw dier naar de dierenarts? Dan kun je een beroep doen op de dierenambulance West-Friesland. Ze rekenen een vast tarief voor een consultrit. Ze vragen daar kleine bedragen voor om de kosten te dekken. Ook kunnen zij uw dier naar het crematorium brengen na zijn overlijden.

Chippen

Ze controleren altijd of een dier een chip heeft en vaak is dat wel het geval. De registratie van de chip laat echter te wensen over. Soms staat er nog een oud aders, of staat de chip nog geregistreerd op de naam van de fokkers.

Onafhankelijke organisatie

De Stichting dierenambulance West-Friesland ontvangt geen subsidie. Hun bus hebben ze in bruikleen van stichting Dierenlot, maar ze krijgen daar verder geen financiële ondersteuning van. Alle kosten van de bus zoals onderhoud, diesel en verzekeringen komen voor hun eigen rekening. Hun droom is om een eigen bus te bezitten.

Steun Stichting dierenambulance West-Friesland

Donateur worden kan al vanaf €17,50 per jaar en iedere gift is welkom. Je vindt deze en alle andere informatie op https://www.dierenambulance-wf.nl/ of bel bij vragen en meldingen met Arie Slot op 06-118 25 306.

Wil je de vrijwilligers van dierenambulance West-Friesland zelf ontmoeten? Op 3 oktober zijn zij aanwezig bij Danny Nieskens en zijn team van dierenkliniek de Streek, Stationslaan 10, 1611 KZ Bovenkarspel.


Onze Ambassadeurs