Divers programma tijdens Cultuurproeverij in Hoorn

Geschreven door Redactie
Divers programma tijdens Cultuurproeverij in Hoorn

Op zondag 6 september vond de Cultuurproeverij plaats in Hoorn met een verrassend aanbod van meer dan 130 activiteiten en optredens verdeeld over 25 locaties. Van 12.00 tot 18.00 uur kon iedereen genieten van live muziek, kunst, zang, workshops, film, exposities en theater.

Reserveren was noodzakelijk in verband met de geldende richtlijnen van het RIVM met betrekking tot corona.
Het Kunst- en Cultuurweekend vindt traditiegetrouw jaarlijks in Hoorn begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn.

Meerdere locaties binnenstad

Op bijzondere plekken in de stad kon je op 6 september optredens bekijken. In de Oosterkerk was er een acrobatische voorstelling van Corpus Acrobatics, met orgel en sopraan. Ook waren er in de Oosterkerk een aantal informatiestands aanwezig van culturele organisaties. In Bibliotheek Hoorn organiseerde Vue Cinema een filmquiz en waren er theateroptredens, in het Westfries Museum kon je op blind date en in Schouwburg Het Park kon je genieten van Het Volksoperahuis en optredens van Muziekschool Boedijn.

Samenwerking Hoornse Stadsfeesten

Uniek dit jaar is de bijzondere samenwerking met de Hoornse Stadsfeesten. De stadsfeesten konden helaas niet doorgaan in juni. Theo Viset van de Hoornse Stadsfeesten was er meteen van overtuigd dat we de handen ineen konden slaan. ”Dit jaar geen podia met bands, maar een beperkt aantal kleinschalige optredens met akoestische lokale artiesten”. We gaan samen iets moois neerzetten!”, aldus Theo. De cafés in Hoorn reageerden zeer enthousiast op dit initiatief.

Hoornse cultuur

Cultuur Hoorn is een samenwerking tussen 22 culturele organisaties in Hoorn. Professionals die hun passie voor cultuur graag delen. Ons doel is om Hoorn als aantrekkelijke culturele stad nog meer onder de aandacht te brengen, zowel in de regio als landelijk. Wij ondersteunen en versterken bestaande initiatieven door meer samen te werken en starten nieuwe projecten om Hoorn als cultuurstad nog beter op de kaart te zetten. Meer informatie over de Cultuurproeverij en Cultuur Hoorn op: www.cultuurhoorn.nl

Onze Ambassadeurs