Expositie Young Ones Expoost in Hoorn

Geschreven door Redactie
Expositie Young Ones Expoost in Hoorn

‘De jeugd heeft de toekomst’ is vrijdag 4 september de expositie ‘Young Ones’ in Expoost, in Hoorn geopend. Negen jonge kunstenaars tussen de 11 en 29 jaar laten in dit pand, hun vaak verrassende werk zien. De expositie is tot en met 4 oktober te bezoeken.

Betoverend

Het is altijd vrolijk en je kunt even kort op reis in je eigen fantasie. Eefje Verdonk oftewel ‘Eventjeseefje’ laat ingelijste gedichten zien. Haar werk gaat over dingen zoals liefde, het mobiele tijdperk, zware maandagmorgen, onzekerheden en dat elke dag wel wat moois kan brengen. Mandak, een Koerdische vluchteling, werkt in een impressionistische stijl en dat levert betoverende schilderijen op. De Hoornse kunstenaar STHOM. wordt geprikkeld door wat hij stom vindt. Uit dat proces ontstaat een kunstwerk waarin hij negativiteit omzet in positiviteit. De olieverfschilderijen van Aswin Vestjens kenmerken zich door abstracte, organische voorstellingen met een bijzonder kleurgebruik. En dan is er ook nog de jongste deelnemer Dorian Oudhaarlem van nog maar elf jaar, die tekent, schildert en creëert van jongs af aan, liefst elke dag.

Beeldentuin

Wie de expositie in de zalen van Expoost bewonderd heeft, kan daarna een kijkje nemen in de prachtige beeldentuin. In samenwerking met stichting In Den Beginne zijn aan de collectie nieuwe beelden toegevoegd, onder andere van Bert Poot, Dick Simonis en Petry Claassen. Expoost is geopend op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Alles is eraan gedaan om het publiek veilig te ontvangen in de zalen en de tuin. Benieuwd naar de exposities die komende tijd in Expoost te zien zijn? Kijk dan op www.expoost.nl

Onze Ambassadeurs