Reële Energie Strategie

Geschreven door Redactie
Reële Energie Strategie

Hoorn schaart zich achter de Regionale Energiestrategie, maar wel achter een minder ambitieuze versie dan nu in het concept staat.

Een meerderheid van de raad stemde gisteravond in met het amendement voor een 'reële RES', deze wensen en bedenkingen geeft de raad mee aan energieregio Noord-Holland Noord voor de verdere ontwikkeling van het plan.

In het concept-RES staan alle gebieden omschreven die verkend worden voor grootschalige opwekking van zon- en windenergie. Ook de gemeente Hoorn is aangemerkt als verkenningsgebied voor het opwekken van duurzame energie en wordt geacht bij te dragen aan de totale opwek van 4,2 terrawattuur aan duurzame energie in regio Noord-Holland Noord. De partijen CDA, VVD, Fractie Tonnaer, Hoorn Lokaal, VOC Hoorn en de ChristenUnie vinden deze hoeveelheid energie te ambitieus en buiten verhouding. Zij vragen de raad met een amendement de ambitie bij te stellen naar 2,2 terrawattuur, aangevuld met initiatieven waar draagvlak voor is onder bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Onze Ambassadeurs