Buren leven mee na grote brand Turks bakkerij Meysa

Geschreven door Redactie
Buren leven mee na grote brand Turks bakkerij Meysa

"Ik ben enorm geschrokken", zegt eigenaresse Hatice Boz van Turks bakkerij Meysa.

Zichtbaar geëmotioneerd kwam ze gistermorgen vroeg bij de zaak aan de Veemarkt in Hoorn aan waar er een uitslaande brand uitbrak.

"Sinds mei 2019 ben ik eigenaar van de zaak, we werken hier met zo'n zes mensen. Van de keuken is niets meer over", vertelt Boz. "Ik begreep net dat de brand mogelijk ontstaan is in de meterkast achter."

Bij daglicht is de ravage enorm. Stoelen en tafels van het restaurant stonden in een laag bluswater,  het plafond is doorgezakt en de ruiten van de keuken liggen eruit. Van de keuken is ook niets meer over, en boven zijn er vier appartementen beschadigd.

De bewoners van de appartementen werden vannacht buiten opgevangen. "We werden op tijd gewaarschuwd en zijn gelijk naar beneden gegaan. Het had niet later moeten zijn, want het was zo dichtbij en het stond zwart van de rook. We hebben heel veel geluk gehad", zegt een tijdelijke bewoner die via Airbnb een maand lang in één van de appartementen verblijft. "Het werd wel koud vannacht maar er werd uitstekend voor ons gezorgd met dekens en broodjes." Tegen de ochtend mochten de bewoners weer terug naar huis toe.



Onze Ambassadeurs