Kinderboekenweek-activiteiten in bieb Hoorn

Geschreven door Redactie
Kinderboekenweek-activiteiten in bieb Hoorn

Dit jaar staat de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober in het teken van geschiedenis met het thema ‘En toen?’. Ga je mee terug in de tijd? Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

Bibliotheek Hoorn organiseert verschillende activiteiten voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.

Zaterdag 3 oktober is het vrolijk verteltheater van Mr Anansi. Anansi is een slimme, sluwe spin met magische krachten. Tijdens de slavernij, toen het voor slaven verboden was om hun eigen cultuur uit te dragen, werd de kleine slimme Anansi het symbool van stil verzet.

De verhalen werden stiekem door slaven aan elkaar verteld om troost te geven en afleiding te bieden uit de narigheid van alledag. De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet verhalenverteller Wijnand Stomp op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien.

Ook is er de poppenvoorstelling aanwezig ‘Held op Sokken’ over ridder Roderik die geen baard heeft. Kinderen kunnen een echte archeoloog ontmoeten in de bibliotheek en meedoen met verschillende workshops. Zelf brieven maken en afdrukken maken zoal vroeger. Zonder printer, want je maakt een echte linosnede.

Kijk voor alle activiteiten op website. Aanmelden is nodig.

Onze Ambassadeurs