Internationale Puzzeldag

Het is vandaag niet alleen Franse frietjes dag maar ook Internationale Puzzeldag.

Ernö Rubik, de maker van de Rubiks Kubus is op 13 juli 1944 geboren. Niet zo gek dus dat 13 juli is uitgeroepen tot Internationale Puzzeldag. Hij is wiskunde en architect, maar vooral bekend als uitvinder van de inmiddels bekende puzzels zoals de Rubiks Kubus. Ze worden wereldwijd verkocht en er worden zelfs competities gehouden om ze zo snel mogelijk op te lossen.

In de coronatijd waren veel mensen op zoek naar iets om te doen. Legpuzzels werden de afgelopen maanden daarom ook steeds populairder. Gewoon ouderwets puzzelen zonder een scherm. Maar ook de puzzelboekjes werden steeds vaker gekocht. Makkelijk mee te nemen en natuurlijk erg leuk om te doen! Er zijn heel veel verschillende varianten dus er zit altijd wel wat voor je tussen.


Onze Ambassadeurs