Sportclubs balen van nieuwe coronamaatregelen

Geschreven door Redactie
Sportclubs balen van nieuwe coronamaatregelen

Sportclubs balen van de nieuwe coronamaatregelen. Premier Mark Rutte maakte maandagavond bekend dat de sportkantines minimaal drie weken lang gesloten blijven en wedstrijden zonder publiek moeten worden gespeeld.

Voor profvoetbalclub Almere City is dat meer dan teleurstellend, zegt directeur John Bes. "Het is niet dat ik een andere keuze heb, maar dit is natuurlijk hartstikke teleurstellend. Er zit onvoorstelbaar veel tijd en geld in om alle coronaprotocollen ook daadwerkelijk te implementeren in onze organisaties. Dat hebben we met zijn allen denk ik uitstekend gedaan." Toch blijft hij optimistisch. "Het is vooralsnog voor drie weken dus laten we heel erg hopen dat het daartoe beperkt blijft."

Tegenvaller

Ook voorzitter Jan Bollemaat van ASV Dronten noemt het besluit van het kabinet een tegenvaller. "Als je ziet hoe na lange tijd mensen weer hunkerden om naar het sportpark te komen om lekker voetbal te kijken en daarna wat te drinken met elkaar, dat gaat nu helaas stoppen." Door het publieksverbod loopt ASV Dronten volgens de voorzitter aardig wat geld mis. "We draaien op een zaterdag zo'n 5000 euro omzet, die we nu mislopen."

Beide clubs geven wel aan begrip te hebben voor de coronamaatregelen, vanwege de toename van het aantal besmettingen.

Onze Ambassadeurs